diumenge, 2 de febrer del 2014

MESURES AMERICANES: CUPS, TABLESPOON I TEASPOON


Si bé la traducció de cup és literalment tassa, per a les nostres receptes de cuina no ens serveix qualsevol tassa. Una cup és una mesura estandaritzada. Fa referència a un recipient en el que caben exactament 250ml. de líquid.
 1 cup de llet mai pesarà el mateix que 1 cup de farina o de sucre. Hem de pensar en receptes  on  hem fet servir els iogurts com a mesura per fer coques.

 El joc de CUPS o tasses està format habitualment per:

1 CUP
1/2 CUP
1/3 CUP
1/4 CUP

Les equivalències son aproximades
Per aconseguir la mesura exacta que la recepta necessita, s'ha d'omplir fins al marge; que l'ingredient quedi ben a ras. Que no falti una mica, ni que surti: que quedi exactament a la vora. Amb els ingredients líquids cal tenir una mica de mà, i per als ingredients secs, podem passar per sobre, una petita espàtula o el revers d'un cobert per eliminar l'excés d'ingredient.

El joc de les SPOONS(culleres) :

Una altra mesura utilitzada amb molta freqüència són les tablespoon (tbsp) i les teaspoon (TSP), que corresponen ni més ni menys que a una cullerada, i una cullereta. A les receptes angleses i americanes, aquestes mesures també estan estandaritzades, i una tablespoon correspon a 15ml de líquid, mentre 1 teaspoon correspon a 5ml de líquid, exactament.

Les TABLESPOON o culleres grans

 1 T equival a 15ml
1/2 equival a 7'5 ml

Les TEASPOON o culleres petites

1 tsp son 5ml
1/2 tsp son 2'5ml
1/4 tsp son 1'25 ml
1/8 tsp son 0'6 ml

 Són molt útils  per a ingredients que cal afegir en poca quantitat, com el llevat o els aromes i essències.

Per utilitzar-les, fer-ho de la mateixa manera que les cups: cal omplir fins a dalt, que l'ingredient quedi a ras. Així aconseguirem la mesura exacta per afegir a la nostra recepta.








Ex:
Si a la recepta posa 1 T i 1/2 de sucre heu de posar aquestes dues mides.
Si posa 1 i 1/4 teaspoon doncs fareu aquesta altre combinació.

4 comentaris:

  1. Molt interessant aquesta entrada! Fins ara feia servir les conversions de la Bea (de El Rincón de Bea), ara ja tinc les d'algú més proper! Moltes gràcies! I ja t'he dit a la darrera entrada que m'encanten aquests mesuradors de cups amb forma de cupcake! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies Monica, els teus comentaris sempre donen ganes de seguir! Pto s

      Elimina
  2. Gràcies! Molt útil! Volia preguntar-vos si és senzill trobar aquest mesuradors aqui, a botigues corrents o sino on es poden comprar. Merci!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies a tu! Actualment els pots trobar a moltes botigues de menage tipus gadgets.

      Elimina