dimecres, 25 de juliol del 2012

PA DE PESSIC DE CERVESA NEGRA (Guiness)



Aquest pa de pessic, típic irlandes, es pot menjar tal cual o com el pastis original servint-lo amb nata per sobre com si fos l'escuma de la cerveza.
També es fa servir per fer les cakepops, on s'esmicola.
Tenir present que s'ha de fer amb Guiness i no cap altre varietat

Ingredients (per un motllo d'uns 30 cm):

250 gr de mantega
250 ml de cervesa  negra Guiness
75 gr de cacao puro (es pot utilitzar el Valor o el Barco que es troba al Corte Ingles)
275 gr de farina
1 culleradeta de café llevat Royal
400 gr de sucre
2 ous
150 ml de nata líquida
1 culleradeta d'essència de vainilla

Preparacio

Escalfar el forn a uns 180ºC.
Posar la mantega, el cacao i la cervesa en una cassola i escalfar a foc mig. Remoure fins que es desfaci la mantega i deixar reposar entre 5 i 10 minuts.
Barrejar en un bol gran fins que quedi una massa espessa, el sucre, la farina, el Royal, els ous i la nata.
Per últim,  afegir la barreja de la cervesa i batre amb un batedor manual de baretes.

Penseu que és un pa de pessic contundent no airejat, ja que els ous no s'emulsionen amb el sucre com en la coca de iogur. D'aquesta manera queda mes humit i fàcil d'esmicolar, en el cas que es vulgui utilitzar per fer les cakepops.

Posar mantega i enfarinar el motllo. Tirar la barreja fins uns 3/4 parts del motllo.
Posar al forn a uns 170ºC durant 45 minuts o 1 hora, depenent del forn.
Treure i deixar refredar. Desmotllar un cop fred.

Aquest pa de pessic, com tots es pot congelar.
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada