divendres, 25 de novembre del 2011

MARRON GLACÉ

Qui les han menjat diuen que estan molt bones!!!!!!  Necessiten temps i tranquilitat com  tot el que es fa a la cuina i  crec que ha valgut la pena!

Es poden trencar però queden igualment delicioses!!!

Ingredients:

60 castanyes de tamany gran i sense visites.

4 gots de sucre (el got que sigui de ¼ de litre)

4 gots d’aigua

pell de llimona

1 branca de vainilla

4 o 5 estrelles d'anís

Preparació:

Es treu l'escorça a les castanyes (millor fer el tall per la part més plana). Posar-les en una cassola amb aigua freda i fer-les bullir, no massa fort,  uns 15 minuts.

Deixar-les refredar i anar-les traient per acabar-les de pelar (treure el tel marró). No treure-les totes de cop per que si es sequen la pell queda enganxada i ja no es podrà treure. Aquí, ja pot ser que algunes castanyes es trenquin….però s’aprofiten igual.

Preparar un almívar amb la mateixa quantitat d’aigua que de sucre, la pell de la llimona (sense pell blanca, ja que dona un gust molt desagradable), una branca de canyella, una branca de vainilla i les estrelles d’anís.

Ha de coure molt a poc a poc uns 30 minuts.

Retirar del foc, posar les castanyes dins l’almívar i tapar.

Quan es refredi, es torna a escalfar i es deixa bullir uns 5 minuts. Aquest procés s’ha de repetir de 8 a 10 vegades, per que les castanyes s'estovin bé amb el sucre.

Un cop fet tot aquest procés, treure del foc i  posar-les en una safata de forn amb sil-pat, separar-les i posar al forn. Aquest estarà ja calent sols a baix i es sequen uns 20 minuts. Treure, refredar i llestes per menjar.

Es poden guardar en pots de vidre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada