dissabte, 12 de novembre de 2011

FLAM D'OU CASOLÀ

Ingredients:

1 l de llet
8 ous
200 gr de sucre
pell de llimona (2 tiretes)
1 branca de canyella

Per el caramel, 150 gr de sucre
aigua
suc de llimona

Preparació:

Per el caramel, poseu el sucre amb unes gotes d'aigua i un raig de llimona. Escalfar a foc mitjà fins aconseguir un caramel daurat.
Posar el caramel al fons de les flameres.
Escalfar el forn a 120- 125 grau sols de baix.
Bullir la llet amb el sucre, la pell de llimona i la canyella. Barrejar amb els ous batuts, anant tirant a poc a poc (la llet) per que no cualli.
No oblidar treure la branca de canyella i la pell de llimona abans d'omplir les flameres.
Coure al bany maria durant 1 hora, hora i mitja (en funció del forn). Comprovar la cocció amb un puntxó. Quan estiguin fets sortirà net.
Per tal de que no quedi el flam amb forats, penseu que no ha de bullir l'aigua del bany maria.



Amb aquestes quantitats, jo he fet 8 flams petits i tres de mitjans.

2 comentaris:

  1. un clássic que no pot faltar en un bon recull! Moltíssimes gràcies per participar a Memòries. petonets

    ResponElimina
  2. El flam d'ou m'encanta però no n'he fet mai, va bé tenir la recepta a mà.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina